À ma soeur! (2001)


To søstre, den eldre slank og attraktiv, mens den yngre er noe lubben, er på familieferie. Den eldste søsteren finner seg fort en eldre fyr som etterhvert tar jomfrudommen hennes, men for den yngre er sjalusi og fantasier den eneste håndgripelige muligheten til å, i noen grad, oppleve noe slikt.

Først og fremst er dette en veldig god og fin skildring av søskenkjærlighet og -rivalisering, og spesielt av gryende seksualitet. Særlig er den eldste søsteren nydelig skildret, godt balansert mellom å vise henne som moden og selvsikker utad mens hun, når alt kommer til alt, bare er 15 år.

Så tar filmen, helt på slutten, en totalt uventet og brutal vending, som stort sett bryter fullstendig med resten. Jeg håpet at det skulle vise seg å være en drømmesekvens eller noe, men så ingen klare indikasjoner på det. Jeg er ganske sikker på at regissør Breillat gjør en kobling til noe tidligere i filmen (for å si det veldig diffust, prøver å unngå spoilere), men jeg sliter med å få det hele til å henge sammen. I alle fall: en svært kald avslutning på en film som ikke nødvendigvis krevde det.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s